Arkitektur og hage som uttrykker kvalitet og varme

Tordenskiolds hage er designet av JSTArkitekter AS med mål om å skape et boligkvartal med en kvalitet og form som skiller seg ut.

Da arkitektene tegnet Tordenskiolds hage var det med et mål om å lage større felles uterom, mindre og ­intime adkomstrom og egne private soner. De ­ønsket å bruke gode og solide materialer som uttrykker ­kvalitet og varme.

Jan Støring i JSTArkitekter forteller at de hele tiden har hatt som mål å ikke bare lage en bygning, men et hjem.

– Det har vært av avgjørende betydning at prosjektet fra første stund har hatt som ambisjon å skille seg ut fra de fleste nye boligprosjektene ved å satse på ­egenkarakter og materialkvalitet, forteller Støring.

Tordenskiolds hage har en rekke løsninger som er ­valgt med intensjon om å skape en «adresse», et bolig­kvartal som oppleves som ens eget hjemsted.

– Derfor har vi tegnet inngangsportaler fra gate, ­adkomst-tun med gode sol- og lysforhold som kan ­utvikles til å bli en felles forhage og et parkområde med et fellesbygg, forteller Støring.

Den pent opparbeidede hagen med eget hagehus er også noe som spiller på lag med tankene bak arkitekt­uren. Hagehuset blir på 60 kvadratmeter med ­moderne kjøkken og toalettfasiliteter. I tillegg blir det møblert med stoler og bord, og lagt opp til både TV og internett-tilkobling.

Hagehuset, som skal disponeres av sameiet, kan brukes til alt fra samlinger i godt lag, til møter og ­underholdning for beboere.

 

Velkommen inn!