Oppdag lukten av sjø og smaken av storby

Lade er Trondheims egen grønne lunge. Her finner du parker og ­grøntområder nesten uansett ­hvilken retning du snur deg, og prikken over i-en er den kilometerlange Ladestien som bukter seg langs sjøkanten.

Går du ut ytterdøren din i Tordenskiolds hage kan du kjenne sjøbrisen bare noen få minutter unna, men samtidig er du enda nærmere selve pulsen av denne delen av byen.

Kort til alt du trenger

I umiddelbar nærheten finner du alt du måtte trenge av fasiliteter som flere kjøpesenter, butikker, apotek og restauranter. Kollektivtilbudet er godt utbygd, og velger du å kjøre tar det ikke mer enn 10 ­minutter før du er midt i sentrum. En annen fordel som er verdt å merke seg, er hvordan adkomsten til ­Tordenskiolds hage i Lade Alle 73 er lagt opp. Siden det ofte er ­trafikkert i Haakon VIIs gate, er adkomsten til hele prosjektet lagt opp gjennom Lade Alle.

Perfekt for den aktive

I gåavstand finner du også parkanlegg, og godt ­utbygde idrettsarenaer. Lade Idrettsanlegg har både kunstgressbaner og gressbaner, og i nærheten finner du anlegg for både fotball, håndball og klatring. For barna er det kort vei til Ladeparken, hvor de små kan tumle fritt blant lekestativer og trygge omgivelser.

Rolige dager kan tilbringes på Sponhuset i Ringvebukta, som er en liten søndagstur unna. Der finner du trivelige uteplasser, strand og kanskje Trondheims beste vafler. Om man har lyst å utforske nærområdet finner du også Ringve botaniske hage like i ­nærheten, med 130 mål plantede grøntområder og en egen dam. Like ved er også Ringve musikkmuseum, og der ­finner du blant annet flere både malerier og statuer av Tordenskiold selv.

I Tordenskiolds hage ligger alt til rette for det beste Trondheim har å by på.